dinsdag 15 april 2014

DIY: hoekjes shirt


Hai allemaal!
Ik heb vandaag een nieuwe DIY voor jullie. Hier ga ik jullie laten zien hoe je een hoekjes shirt maakt met een T-shirt met een lelijke print of dat je nooit draagt. Veel plezier er mee!

Dit heb je nodig
Een oud T-shirt /met een lelijke print 
Een schaar
Een liniaal
Een touwtje

Zo doe je het
Het eerste dat je gaat doen is het shirt binnenste buiten draaien. Je ziet meteen een heleboel naadjes. deze ga je weg knippen. Knip niet de hele naad weg, Dan valt het T-shirt uit elkaar. Je knipt dus alleen het overtollige en overbodige draad netjes weg. Je hoeft dit niet overal te doen, alleen op de plaatsen die op de derde foto zijn aangeduid. (heb je een shirt zonder print, sla deze stap dan over. Een T-shirt in de juiste richting blijft mooier!)

Dan ga je de mouwen weg knippen. Je kan gewoon met de naad van de mouw mee knippen. Als dit allemaal gebeurd is, heb je als het goed is een soort hemdje.

Nu  trek je je shirt aan met de kant die je aan het eind binnen wilt hebben buiten. Met een stift zet je een subtiel puntje op de plek waar je wil dat je driehoek eindigt. Doe dit alleen aan een kant. Nu trek je het shirt weer uit, en ga je op de zelfde plek aan de overkant ook een puntje zetten. Het is belangrijk dat het op de zelfde plek is, anders heb je een a-symmetrisch shirt. Dan ga je de puntjes verbinden met de schouders van het shirt. Pas op, zorg er voor dat er nog er nog een stukje stof is tussen het einde van de kleine mouw en je lijntje. anders hangt het niet meer vast. Als deze lijntjes gemaakt zijn, hoef je alleen nog maar te knippen.
Veel plezier met je zelf gemaakte shirt!
bedankt voor het lezen en tot heel snel.


Wat vond je van deze DIY? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten