zaterdag 24 oktober 2015

Dromen


De laatste maanden ben ik me steeds meer bewust van hoe bijzonder onze dromen eigenlijk zijn. Toen ik me deze zomer vakantie, na bijna elke nacht, nog flink van beelden van mijn dromen kon herinneren besloot ik me er in te gaan verdiepen.
Dit deed ik door als in in de ochtend wakker werd wat kern woorden op te zoeken op een site die lichaanengeest.be heet en op die manier er achter te komen wat dromen willen zeggen. Ik werd meteen helemaal gepakt toen ik er al heel snel achter kwam dat mijn dromen me dingen vertelde waar ik zelf mijn vinger nog niet op had kunnen leggen en dat mijn onbewuste mij daar zo goed mee kon helpen.
Het idee alleen al dat mijn onbewuste mij al mijn hele leven probeert te leiden en helpen vind ik geweldig. dat het me aangeeft wanneer ik slecht in mijn vel zit, dat bepaalde keuzes niet de goede zijn, dat bepaalde vrienden geen goede vrienden zijn, dat ik meer naar mezelf moet luisteren of dat ik juist door moet zetten.
Wat ik ook geweldig vind is dat mijn onbewuste mij op verschillende manieren het zelfde probeert mee te geven. Zo droomde ik van kinderen en van een oude vrouw maar uiteindelijk betekend dat het zelfde. Ook droom ik al maanden lang regelmatig over baby's, dat kan toch ook geen toeval zijn?

Omdat niet alleen dromen in mijn slaap mij veel interesseren maar ook dromen als in wat je in de toekomst wilt bereiken veel aandacht van mij krijgen (en dat ook zeker verdienen) besloot ik een tijdje geleden om dromenvangers te gaan verzamelen als mooie symboliek van deze twee onderwerpen die regelmatig door mijn hoofd spoken.

ik wil jullie via deze post heel graag aanmoedigen om je dromen ook op te zoeken en op te schrijven wat het betekend want al na twee of drie keer zul je heel interessante dingen over jezelf ontdekken. En stel dat je je dromen nooit meer herinnerd, dan helpt het om niet in een schok wakker te worden (bv. door een wekker) maar je kunt beter uit jezelf wakker worden (bv. door het licht in het weekend) en als je wakker wordt helpt het om er gelijk aan te denken want dan kun je je soms nog wel wat herinneren, maar het belangrijkste is om er regelmatig mee bezig te zijn want je zult zien dat je jezelf vrij makkelijk kunt trainen in je dromen onthouden.

Veel liefs, Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten