zondag 14 juni 2015

Nog even doorzetten

12/06, dat betekend voor mij nog even doorzetten en dan mag je alles van je af laten vallen. Nog een weekje ontzttend hard werken en dan mag je het los laten en trots op jezelf zijn. Dit jaar heb ik voor mijn gevoel echt mijn grenzen verlegd en een nieuwe kant van mezelf ontdekt, de kant die doorzet. Want ik geef het toe, ik geef normaal gesproken vrij snel op. Als iets niet lukt Ben ik er al snel van overtuigd dat er vast iemand is die het veel beter kan dan ik dus waarom zou ik er dan moeite voor doen? Toch heb ik dit jaar gemerkt dat ik als ik iets echt graag wil, dat ik tot meer in staat ben dan ik eigenlijk denk.
Maar je moet weten, je grenzen verlegen kost meer energie dan je denkt en zelfs ik die gezien wordt als het icoon van de stressbestendige persoon kreeg het de voorbije maanden best wel zwaar door de druk die ik mezelf oplegde of die anderen mij oplegde.
Hoe dan ook, ik ben behoorlijk toe aan een paar maanden waarin ik weer tijd heb voor plezier en waar ik niet altijd boos ben op mezelf hoef te zijn als ik in mijn bed lig en niks doe omdat ik deze tijd 'vast beter zou kunnen gebruiken.' Ik ben ook toe om weer het gevoel van passie te voelen en om iets te doen waar je warm van wordt en dat je weet dat dit gewoon 'jou ding' is en dat dit jou goed doet voelen. En gek genoeg krijg ik het niet echt voor elkaar om dit te ervaren als ik weet dat ik nog een hele hoop moet doen en dat de dagelijkse routine waar ik zo een haat voor heb ontwikkeld morgen weer opnieuw begint. Deze vakantie heb ik dus flinke feeling good-plannen en ik kan niet wachten om op een zomer avond in bed te liggen en terug te denken aan wat er die dag voor bijzonders is gebeurd.
Misschien is het wel een goed idee om een lijstje te maken met dingen die ik graag wil doen in de vakantie zodat ik me daar nu, in deze laatste weken, op kan verheugen...
Ik ben verkocht, ik ga een lijstje maken en hopelijk zal ik het ook nog met jullie delen zodat jullie misschien met mij kunnen mee dromen.

Geniet alvast van het heerlijke zomer-weer en ik zie spreek jullie hopelijk heel snel weer!
Liefs Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten