vrijdag 12 juni 2015

nieuwe inzichten over mijn blog


Je dacht waarschijnlijk dat ik al lang gestopt was met bloggen, of je bent gewoon niet op deze blog want een blog dat niet onderhouden wordt wordt ook niet gelezen. Het is echt lang geleden dat ik hier nog eens war heb geschreven. Zelfs zo lang dat ik niet eens meer uit mijn hoofd weet wat het laaste is wat ik heb gepost op mijn site. Ik ben altijd een beetje boos op mezelf omdat ik dit alles zo weinig onderhoudt, terwijl ik het zo leuk vind.
Hoewel er bijna niks online komt, maak ik wel dingen. Video's die klaar zijn om online te gaan maar waarbij ik dan net de laatste stap niet zet, de lijst met idee├źn die steeds langer wordt en ook de concepten in mijn blog-space. Toch maak ik alles gek genoeg niet af en ik vroeg me een beetje af hoe dat komt. Ik denk dat ik dat ondertussen gevonden heb. Ik denk namelijk dat het probleem is dat waar ik over schrijf een beetje geforceerd is. Toen ik deze site begon heb ik niet eens stil gestaan bij waar het over zou gaan. Voor mij was het duidelijk, het zou zijn zoals alle typische blogs zijn die ik zelf lees. Omdat als ik het leuk vind om ze te lezen zou ik het ook wel leuk vinden om ze te schrijven toch? Ik denk ook dat mijn interesses zijn veranderd. Op het moment dat ik begon dacht ik niet zo veel na over wat er om me heen gebeurd en wat ik zelf deed. Ik deed gewoon mijn ding en dat vond ik goed.
Ik denk alleen dat ik met de leeftijd steeds meer mezelf wordt en me ook realiseer dat ik andere interesse heb dan wat ik in het begin dacht, hoewel ik dat nog steeds leuk vind.
Ik ontdek ook mijn talenten. Waar ben ik goed in en waar ben ik niet goed in. En als ik dan toch bezig ben, is het dan niet logischer om te schrijven over dat wat mij interesseert en dat waar ik goed in ben?
Zo kwam ik langzaam tot de conclusie dat ik het misschien iets anders aan moet gaan pakken. Hoewel ik nog niet precies weet hoe, ik voel weer meer zin in het bloggen en heb weer meer 'moed' om er tijd en energie in te stoppen omdat ik denk dat ik op de manier die ik in mijn hoofd heb meer plezier uit dit alles zal kunnen halen.

Ik heb dus nieuwe plannen. Hoewel ik totaal nog geen idee heb hoe ik het aan wil pakken, wil ik het graag meer gaan hebben over fotografie, fashion maar ook jezelf zijn, mensen om je heen, positieve energie en alles wat mij de laatste tijd meer bezig hield dan wat je op mijn blog terug kon vinden. Ik denk dat dit het juiste is voor mij omdat ik merk dat dat is waar ik tegenwoordig liever over lees en waar ik over wil leren.

Ik hoop dus op een nieuwe groei in mijn blog en hopelijk is dit voor mij de juiste manier.
Veel liefs, Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten