vrijdag 24 juni 2016

het juiste evenwicht


Na heel wat weken verveling,stress, samenvatten en niet begrijpen is de vakantie begonnen. Na mijn laatste examen viel er een last van mijn schouders bij het idee dat ik twee maanden lang weinig dingen moet en dat ik de komende weken bijna uitsluitend leuke dingen ga doen.

Bij die leuke dingen die op de planning staan komt vaak ook alcohol kijken en door enkelen ervaringen in de laatste weken ben ik met een iets scherpere en een meer kritische blik naar ons alcohol gebruik gaan kijken.
Hoewel ik vroeger nooit problemen had met het drinken ervan merk ik dat ik er tegenwoordig bewuster mee om ga. Ik realiseer me nu meer dat wat ik drink ongezond is en onherstelbare schaden aanrichten vooral omdat ik nog erg jong ben.
Om die reden heb ik laatst geprobeerd hoe het was om naar een feest te gaan en helemaal niks te drinken. Al snel trok ik de conclusie dat ik dat niet leuk vond. Misschien was het feest in het algemeen gewoon niet leuk, misschien voelde ik me op die dag gewoon niet helemaal top of misschien was het omdat het me niet lukte om los te komen zoals mijn vrienden dat aan het doen waren.
Na die ervaring weet ik niet meer zo goed wat ik wil. Ik vind het blijkbaar moeilijk om als enige niet te drinken, hoewel ik dat waarschijnlijk nog eens opnieuw zou moeten proberen om echt een conclusie te kunnen trekken. Een klein beetje drinken vind ik altijd en beetje zinloos omdat je daar weinig van voelt maar wel die ongezonde nadelen ervan krijgt. Veel drinken wil ik ook niet omdat het ongezond is.
Op dit moment ben ik dus zoekende naar het juiste evenwicht. Ik denk dat de oplossing is om de drie opties af te wisselen zodat ik van alle drie de voor en nadelen kan krijgen. Toch ben ik van plan om nog wat verder te denken over wat de andere opties zijn en hoe ik het toch echt naar mijn zin kan hebben op feesten zonder te drinken want ik geloof simpelweg niet dat het niet mogelijk is, vooral als ik zie hoeveel mensen om welke reden dan ook niet doen aan alcohol consumptie. Als een van jullie me iets kan aanraden of zijn mening wilt delen vind ik het leuk als je dat achterlaat in de comments want ik ben uiterst benieuwd mensen hun menig hier over.

Liefs Maaike
Geen opmerkingen:

Een reactie posten